czwartek, 27 sierpnia 2015

Pasta z czarnych oliwek i słonecznika

Pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu pasta śniadaniowa. Przepis pochodzi z jadłonomi.


Śniadanie, pasta, oliwki, czarne oliwki, vege, wegetariańskie, Pasty i pasztety, słonecznik,


Składniki:


  • 150 g czarnych oliwek bez pestek
  • 50 g słonecznika
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 3 łyżki oliwy oliwek
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Słonecznik wrzucić na suchą lub lekko posmarowana oliwą patelnię i podprażyć na złoto. Przestudzić. Do blendera wrzucić wszystkie składniki i dokładnie zmiksować na pastę. Przechowywać w lodówce w słoiku.


3 komentarze:

  1. nie lubie oliwek, ale myslę, że w tej paście smakowały super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc nie polecam, jeśli ktoś nie przepada za oliwkami, bo ich smak w tej paście jest bardzo wyraźny :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...