wtorek, 6 sierpnia 2013

Jak usmażyć francuskie naleśniki? Tutorial na podstawie przepisu Julii Child :)

Propozycja na późne (np. niedzielne) śniadanie, albo obiad bez mięsa. Naleśniki są delikatne, cieniutkie, kruche, pyszne :) Można przechowywać do 2 dni w lodówce, albo zamrozić na kilka tygodni :) Z racji tego, że smażenie idealnych naleśników często sprawia problemy poprosiłam Michała, by pokazał Wam jak to zrobić. Najważniejsze, to cierpliwie poczekać, aż naleśnik będzie gotowy do opalania z drugiej strony ;) Smacznego! :) 


cienkie naleśniki, francuskie naleśniki, jak obrócić naleśnik, jak usmażyć, Julia Child, krok po kroku, les crepes, Obiad, obiad bez mięsa, tutorial, z czekoladą, Obiad na słodko, tutorial,
fot. Michał Trybus

Składniki

cienkie naleśniki, francuskie naleśniki, jak obrócić naleśnik, jak usmażyć, Julia Child, krok po kroku, les crepes, Obiad, obiad bez mięsa, tutorial, z czekoladą, Obiad na słodko, tutorial,
fot. Justyna Wójcik

Sposób przygotowania ciasta i smażenia naleśników




Efekt końcowy i propozycja podania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...