piątek, 22 sierpnia 2014

Jajecznica z kurkami, łososiem i brie

Dzisiaj prosty przepis na śniadanie późnym latem :)

Składniki na 2 osoby:

  • jajka (ilość zależna od jedzących ;))
  • 100g kurek
  • kilka plasterków sera brie lub camembert
  • kilka kawałków wędzonego łososia
  • masło
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

Grzyby przyprawić (sól, pieprz) i podsmażyć na maśle. Wbić jajka, posolić i wymieszać. Kiedy jajka lekko się zetną dodać kawałki łososia. Przytrzymać jajecznicę na palniku do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć jajecznicę na talerz, a na wierzchu ułożyć plasterki sera. Smacznego! :)


Śniadanie, Drugie śniadanie, łosoś, camembert, brie, grzyby, kurki, jajecznica, z jajek,
fot. Michał Trybus

Śniadanie, Drugie śniadanie, łosoś, camembert, brie, grzyby, kurki, jajecznica, z jajek,
fot. Michał Trybus

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...