Od kilku dni obserwowałam proces czerwienienia się mojego pierwszego malinowego pomidorka. Zaopatrzyłam się w kilka sadzonek z malinówkami i rzetelnie, dzień w dzień je podlewałam i wysyłałam dobrą energię ;) Z bazylią zadziałało i z jednej torebki nasion mam teraz z 50 doniczek bujnej bazylii :)
fot. Justyna Wójcik |
Składniki:
- 2 bułeczki ciabaty
- 250g twarogu (użyłam serka śmietankowego z Rawicza, który bardzo polecam)
- 1 pomidor (soczysty, najlepiej malinówka)
- garść listków bazylii
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Pomidor kroimy w kosteczkę. Listki bazyli kroimy w paseczki (używam cienkich nożyczek). Mieszamy z twarożkiem (można opcjonalnie dodać łyżkę śmietany, jeśli twarożek jest suchy). Przyprawiamy solą i pieprzem. Ciabatki wrzucamy na chwilę do piekarnika. Kiedy są jeszcze ciepłe smarujemy masełkiem i nakładamy serek. Smacznego! :)
fot. Justyna Wójcik |
Mmmmm wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuń