czwartek, 24 października 2013

Jajecznica z wędzonym łososiem i pietruszką

Miałam ochotę na jajecznicę i na łososia, więc postanowiłam spróbować je połączyć. Pietruszka dodała smaku lata do śniadania :)

Śniadanie, łosoś, pietruszka, jajecznica, wędzony, po skandynawsku,
fot. Justyna Wójcik

Składniki (1 porcja):
  • masło do smażenia
  • 2 jajka
  • kilka kawałków wędzonego łososia
  • świeża lub mrożona natka pietruszki (ok. 2 łyżeczki)
  • sól do smaku

Przygotowanie:


Rozgrzewamy masełko, wbijamy jajka, dodajemy kawałeczki łososia i niecałą pietruszkę. Doprawiamy solą (uwaga! łosoś jest zazwyczaj słony, trzeba pilnować, by nie przesolić). Ścinamy, przekładamy na talerz i sypiemy resztą pietruszki.


Śniadanie, łosoś, pietruszka, jajecznica, wędzony, po skandynawsku,
fot. Justyna Wójcik

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...